חיסון תינוק עם מע' חיסונית מוחלשת בשל טיפולים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

16/01/2017 | 08:30 | מאת: מעיין

בני בן 7 חודשים ,אובחן עם INFANTAILE SPASMS. החל טיפול אגרסיבי של ACTH (סטרואידים). הטיפול ימשך חצי שנה ואחת מתופעות הלוואי הוא החלשת מערכת החיסון. הוא קיבל את החסונים של חודש,חודשיים ו4 חודשים, אך לא הספיק חיסונים של חצי שנה. שעלת הומלץ לנו שלא, מחשש לפרכוסים וכמובן וגם לא חיסונים עם חיידק חי מוחלש.חשוב לציין הוא נדבק ברוטה בביה"ח. הצוות הרפואי לא היה אחיד בדעה לגבי מתן חיסונים ואני מעוניינת בחוות דעת נוספת האם מתן חיסון מומת מסכן אותו גם? ומה היעילות של חיסון מומת? אני יכולה לשלוח לכם את פרטי האבחון ופרוטוקול הטיפול. אשמח לתשובה בהקדם מפני שממדובר בנושא קריטי ודחוף תודה

מעיין שלום, אני מצטער על המחלה בה לקה בנך ומאחל לו החלמה מלאה. בשל כמות הסטרואידים הרבה בה מטופל בנך (אם ישירות ואם ע"י מתן ACTH המשרה את ייצורם), אכן יש חשש כי מערכת החיסון שלו תיפגם באופן זמני. אין סכנה במתן חיסונים מומתים או אחרים שאינם מכילים חידקים או וירוסים חיים מוחלשים. צפי היעילות שלהם דומה לזה של ילדים ללא מחלתו של בנך. יוצא דופן הוא חיסון השעלת, אשר נקשר בהחמרת מצבים נוירולוגיים פרוגרסיביים לא נשלטים. מצבו של בנך עונה כעת להגדרה, ולכן אין לחסנו כעת לשעלת. עם זאת, ניתן להשלים את החיסון כשמצבו מתייצב. כל עוד רופאיו מגדירים אותו בסכנה, בנך לא אמור להתחסן גם בחיסונים חיים מוחלשים - חיסון הפוליו (גיל חצי שנה ושנה וחצי) וחיסון ה-MMRV (בגיל שנה וגיל 6 שנים). דוקא רוטה אינו נחשב להתווית-נגד במצבו, אך כאמור, הוא כבר לקה בו... רפואה שלמה, בברכה,

13/02/2017 | 16:54 | מאת: מעיין

שלום ד"ר, קודם כל תודה רבה על הסיוע, עזרת לנו רבות לקבל החלטה בנוגע לחיסונים. כפי שציינתי בני מאובחן עם INFANTAILE SPASM- אפילפסית ילדים. אנחנו עוברים מטיפול בACTH לטיפול עם פרדניזון מתחילים מ10 מ"ג ביום במשך חודש וכן הלאה.. 1. האם אתה ממליץ על תוספי פרוביוטיקה לחיזוק מערכת החיסון? ומאכלים אשר מכילים אותם- למשל יוגורט ביו. 2. האם ניתן ליטול את הפרדניזון בבקבוק עם תחליף החלב? הוא בן 7 חודשים ולכן קשה לו עם הכנסת מזרקים לפה (בדרך זו הוא נוטל פעמיים ביום ZANTAC) וברצוני להקל עליו ככל הניתן. 3. באיזו מידה אתה ממליץ לבצע בידוד בייתי- התפטרתי מעבודתי ואני מטפלת בו בבית. נכון לעכשיו, אנחנו מארחים בינתיים רק את האחים והורים שלנו. ואף אחד מלבדנו נגע בו. בנוסף, אנחנו לא נכנסים למקומות סגורים כגון מסעדות, קניון, בתים של אחרים וכדומה. תודה רבה מראש, מעיין

מעיין שלום, לשאלתך הראשונה (ובעצם גם השלישית), איני רואה מניעה לתת לו פרוביוטיקה, אם כי איני בטוח כי הדבר ישיג אפקט משמעותי כלשהו. יש להתייעץ עם רופאיו, לעומת זאת, האם יש לתת לו אנטיביוטיקה מונעת (בד"כ משתמשים באנטיביוטיקה מסוג רספרים=דיספטיל), בתלות במינון הסטרואידים היחסי (למשקלו) אותו הוא מקבל ומשך הטיפול הצפוי. מאותו עניין נגזר גם הצורך בבידוד (אם כי בד"כ אין הדבר נדרש). בברכה, לשאלתך השניה עלייך להתייעץ עם רוקח.

מנהל פורום חיסונים לילדים