דחית חיסון........................

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

09/01/2017 | 15:35 | מאת: שרי

שלום יש לי תינוק בין חודשיים. הוא צריך לקבל חיסון לאחר 4 חודשיים . האם ניתן לדחות חיסון זה בחודש אחד , כלומר לתת חיסון לאחר 5 חודשים.......... תודה

שרי שלום, ניתן לדחות את חיסון גיל 4 חודשים לגיל 5 חודשים, אם כי הדבר אינו רצוי משני טעמים: 1. בחודש הזה בנך חשוף למחלות נגדן מחסנים, באחוז גבוה יותר משאר בני גילו. 2. את חיסון הרוטה יש להשלים, על כל שלוש מנותיו, עד גיל 8 חודשים. לעתים דחייה אחת נלוות בדחייה אחרת (על רקע מחלה באותה עת למשל), וקל "לפספס". בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים