חיסון פוליו מוחלש בגיל שנה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

03/01/2017 | 00:53 | מאת: מיכל

שלום אני אמא מחסנת, חיסנתי את התינוקת שלי לפי הספר חוץ מפוליו מוחלש של גיל חצי שנה. אני מתחרטת עכשיו שלא חיסנתי אותה גם בזה למרות שזה לא קריטי בשבילה כי היא קיבלה כבר את החיסון המומת. השאלה שלי היא כזאת: 1) האם אני יכולה לחסן אותה בגיל שנה כרגיל גם בפוליו המוחלש למרות שלא קיבלה את החיסון הזה בגיל חצי שנה? כלומר עד כמה זה משפיע שזה יהיה רק החיסון הראשון של הפוליו המוחלש? 2) למה מחסנים פעמיים המוחלש? 3) ולמה דווקא בגילאים האלה?

מיכל שלום, ניתן להתחיל לחסן לפוליו מוחלש בכל גיל, מעבר לגיל חצי שנה. הגילאים שנבחרו היו מטעמי נוחיות ובטיחות, כך שמחד איננו מסכנים את התינוקות המתחסנים, ומאידך, אינם צריכים להגיע לחיסון הנ"ל במיוחד. נדרשים שני חיסונים להגיע לרמת כיסוי טובה. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים