סקירה מאוחרת במקום מי שפיר
דיון מתוך פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה
אני בת 32, בשבוע 17. עשיתי סקירת מערכות מוקדמת, בה גילו 2 ממצאים: נראה מוקד אקוגיני בחדר השמאלי של הלב וציסטות בליטרליות בכורואיד פלקסוס. הובהר לי שהבדיקה סטטיסטית בלבד והממצאים יכולים להשתנות במהלך ההריון. הומלץ על בדיקת מי שפיר, ממנה ומתוצאותיה אני חוששת במיוחד. עשיתי בדיקות גנטיות כלליות והכל תקין, גם שקיפות עורפית. לגבי חלבון עוברי עוד לא קיבלתי תוצאות. אני צריכה לקבל החלטה לגבי בדיקת מי שפיר ואני מתקשה (הבנתי שצריך לעשות בשבוע ה-18, וזה בשבוע הבא). שאלתי: אני מתכוונת לעשות סקירה מאוחרת, האם בסקירה זו יבחינו אם הממצאים מהסקירה הראשונה הסתדרו, והכל תקין? או שרק בדיקת מי שפיר תענה חד משמעית על הממצאים?
הממצאים הנם סימנים המעלים את הסיכוי למום גנטי, גם העלמות של הממצאים בסקירה מאוחרת איננה מורידה את השפעת הממצאים על הסיכויים לבעיה גנטית והבדיקה היחידה המאבחנת 100% מהמקרים של מום גנטי הנה דיקור מי השפיר. כמובן שיש לזכור כי בבדיקה זו יש סיכון של 1:200 להפלה כתוצאה מהבדיקה מומלץ שתיתיעצי עם רופא הנשים המטפל לגבי המשך הברור
ד"ר בוקר טוב, שכחתי לציין שבתחילת ההריון עשיתי בדיקות גנטיות, אחרי יעוץ עם פרופ' לגנטיקה שהנחה אותי איזה בדיקות מומלץ לי לעשות. התוצאות של הבדיקות תקינות. האם זה לא מספק?