בישולים
דיון מתוך פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה
שלום לרופא אני מאד אוהבת לבשל, ובעיקר אוכל צרפתי עתיר חמאה, יין ושאר תענוגות החיים. שמעתי שאסור לאכול בשר לא מבושל וגבינת קממבר בהריון, למשל, ורציתי לשאול לגבי פירות ים, בישול ביין (האלכוהול מתאדה...האם עדיין אסור?...)... האם מעבר לשיקולים הדיאטטיים (פתאום הפסטה משמינה...) מומלץ להימנע ממוצרים עתירי כולסטרול (שוקולד, כבד אווז...)? תודה ובתיאבון
ואם כבר אתה מתבושש בתשובתך - מה עם סושי? האם דינם של דגים נאים כשל בשר נא? שוב תודה. מאחלת לך שבת מקסימה, מחויכת ושבעה מאוכל מושקע ואוהב.
שולחת לך קישור למאמר בנושא. שם תמצא מענה לכל שאלותיך: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2783998,00.html
אסף דיאטה בהריון צריכה להיות מאוזנת גם מבחינת מרכיבי אבות המזון ( לא מומלץ להרבות בשומנים) וגם מבחינת כמות הקלוריות. לגבי סוגי פרות ים וכו' , יש מזהמים אומנם נדירים אך שיכולים לגרום לפגיעות קשות בעובר כגון טוקסופלסמה המועברת בצואת חתולים ובבשר לא מבושל היטב וליסטריה שהנה חידק הגורם לפגיעות בהריון. לכן מומלץ לאכול מאכלים מבושלים היטב ולהימנע ממאכלים חיים ביחוד בשר דגים, בעלי חיים וכו' (סושי , סטקים לא מבושלים וכו')