לחיצות נקודתיות בבטן

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

05/07/2011 | 08:44 | מאת: שרית

שלום ד"ר, אני בשבוע התשיעי להריוני הראשון. עקב כאבים בצד ימין בבטן ובגב, נבדקתי לחשד לדלקת באפנדיציט. במהלך הבדיקה, הרופא לחץ מספר רב של פעמים על הבטן, לחיצות חזקות. האם הלחיצות מסוכנות לעובר? אני חוששת שהדבר פגע בו... תודה רבה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה
10/07/2011 | 20:21 | מאת: ד"ר ינון חזן

הי שרית באופן כללי אין בלחיצות סיכון לעובר ביחוד שן נעשות בצד ולא ישירות על הרחם מסוכן יותר להחמיץ אפנדציטיס אם לא בודקים בהצלחה ד"ר ינון חזן מומחה בגניקולוגיה מילדות ואולטרסאונד סקירת מערכות, שקיפות עורפית, תלת מימד, מי שפיר אתר: www.genikolog3.info

11/07/2011 | 05:34 | מאת: שרית

שלום ד"ר, למקרא תשובתך, נלחצתי אף יותר.. הרופא לחץ לי על הבטן התחתונה ולא רק בצד... האם בתחילת שבוע תשיעי הלחיצות עלולות לגרום למומים בעובר? האם הסכנה בלחיצות היא שהן תגרומנה להפלה או שמא יש חשש להתפתחות לא תקינה של אברי העובר (אם בהנחה נלחץ אחד האברים?)

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה