לידה
דיון מתוך פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה
אולי זה נשמע מצחיק אך רציתי לשאול בכל זאת: ידוע שלאחר לידה אשה מדממת ולכן היא נטמאת לבעלה עד שיפסיק הדימום באופן מוחלט ואח"כ צריכה לספור שבעה ימים ללא דם כלל תקופה שאורכת בד"כ כ3 חודשים ולעיתים רחוקות כ 4-5 חודשים לכן רציתי לשאול האם ישנה אפשרות לבצע שטיפה או ניקוי של הרחם מיד לאחר הלידה עוד בחדר לידה או סמוך ללידה כדי להוציא את החתיכות ועודף הדם שנמצא שם כדי לזרז את תהליך הטהרה (ידוע לי שלא רצוי לקיים מגע מיני עד לאחר כ7-8 שבועות מהלידה ) אשמח לקבל חוות דעתך בעניין בכבוד רב דוד לוי
אכן לפי היהדות מקור המנהג של שמירת נידה קשור ללידה והוא הוחמר על הנשים לכל מחזור חודשי . ניתן במידה ואישה מדממת זמן רב לאחר לידה להסדיר את בדימום באמצעות טיפול תרופתי , אורך הדימום לאחר לידה עד למצב של חוסר דימום מוחלט הנו כ 40 יום ובתקופה זו אכן קשה לשנות את המהלך התקין של ההפרשות אך במידה והדימום נימשך זמן רב יותר ( 3 חודשים ) ניתן לנסות טיפול תרופתי להפסקת הדימום כדי לאפשר לאישה לבדוק ניקיון וספירה של 7 ימים נקיים ואז להיות מותרת לבעלה .
לד"ר חזן ינון תודה על תגובתך אך מבחינה רפואית מעשית טכנית האם ניתן לבצע שם שטיפה ע"מ להוציא גושי דם שנותרו לאחר הלידה וכתוצאה ממנה? תודה רבה !