שאלה לד"ר וולמן
דיון מתוך פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה
לפני 3 יומיים עשיתי א.ס. לשקיפות עורפית (התוצאה 1.5 מ"מ). להפתעתי הרופא ערך א.ס. חיצוני בלבד. לטענתו אם הכל ברור אין צורך בא.ס. וגינלי. עם זאת אני די מוטרדת מכך שהא.ס. היה חיצוני בלבד. האם יש לי סיבה? תודה.
גם לי עשו שקיפות עורפית באולטרה סאונד בטני. לעיתים (במיוחד כאשר האישה רזה יחסית) רואים כך ממש ברור וחוסכים את אי הנעימות של הבדיקה הואגינאלית. להערכתי אין לך ממש לחשוש. בהצלחה בהמשך
הי גילי, אצלי הרופא התחיל באולטרסאונד וגינלי, אולם בגלל תנוחת העובר הוא לא קיבל תמונה מספיק טובה של האיזור, ולכן עבר לאולטרסאונד בטני, שם העובר היה בתנוחה אידאלית לבדיקה. נראה לי שאם הרופא היה מרוצה מאיך שהוא רואה את העובר - אין לך מה לדאוג.
הי גילי גם לי ערכו שקיפות עורפית בטנית בלבד, והרופא שלי קפדן במיוחד (עשיתי אצלו את כל הסריקות). אני מניחה שבמקרה של ספק הוא היה עובר לבדיקה וגינאלית. בהצלחה, הילה
תודה לכן. נרגעתי.
לא נותר לי אלא להצטרף לכל העונות.