שאלה

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

21/04/2006 | 08:43 | מאת: הילה

אני בת 37 וחצי בסוף שבוע 19. בריאה בד"כ (למעט 2 הפלות טבעיות שעברתי לפני שנתיים עם בן זוגי - ועוד הפלה טבעית שעברתי בגיל 19 מבן זוג אחר ) . במידה ואייני מעוניינת לבצע דיקור מי שפיר רק על סמך גילי, ותוצאות הבדיקות המשולבות של טרימסטר ראשון + שני יצאו 1:1500 , כמו כן סקירה מוקדמת תקינה, ושקיפות עורפית תקינה - לדעתך אני צריכה לבצע בדיקת דם לברור כרוזומטי (קריוטייפ) שלי ושל בן זוגי? או שמספיק המשך מעקב בסקירה המאוחרת לאיתור מומים?

21/04/2006 | 11:16 | מאת: הילה

הסיבה לביצוע הבדיקה (קריוטייפ) לי ולבן זוגי היא בגלל 3 ההפלות שעברתי (למרות שרק 2 מהן הן עם בן זוגי הנוכחי) - ורציתי לדעת האם לדעתך צריך לבצע אותה?

21/04/2006 | 14:33 | מאת: ד"ר ינון חזן

ברור קריוטיפ מקובל בין 2-3 הפלות טבעיות חוזרות , השיקול בד"כ נקבע על ידי יועץ גנטי שלוקח את מכלול הפרטים הרפואיים של בני הזוג . כיום בד"כ ההמלצה הנה ברור לאחר 3 הפלות. הקריוטיפ בכל מקרה יכול לרמז לסיבה להפלה ולקבוע האים יש צורך בדיקור מי שפיר בהריון ( שיש באופן כללי בכל מקרה עקב גילך) .

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה