מאכלים קשים בין טיפול שורש לכתר

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

03/01/2010 | 22:56 | מאת: ד.

בין טיפול השורש לכתר (אני חושב שבשלב המבנה, אבל אני לא בטוח), הרופא אמר להימנע מנגיסה במאכלים קשים ע"י השן המטופלת. אילו מאכלים מוגדרים קשים? שקדי מרק? פיסטוק? עוגיות? גזר? כמה באמת צריך להיזהר מזה? והאם אחרי הנגיסות הראשונות שמפרקות מאכל, למשל שקד, לחלקים קטנים, גם בהם עדיף לא לנגוס עם השן הזו?

04/01/2010 | 21:28 | מאת: ד"ר גיא וולק

ד. שלום (זה מהשב"כ..?) שן לאחר טיפול היא חלשה יותר ומועדת לשברים וסדקים שיכולים להפוך לשבר. הכי בטוח- לא לאכול עליה בכלל. אין לעיסה- אין סיכונים. מכאן אפשר להתחיל לדרג את רמת הסיכון. אני מחלק ל-3: בננה, תפוח וגזר. עם בננות אין בעיה, תפוח אפשר לפרק קצת בצד השני ואז ללעוס בצד שטופל, וגזר לא לקרב לשם גם אחרי שהתפרק למולקולות... כמו ששמת לב, שקדים לא נמצאים בכלל בסקאלה, אלא עם כן עברו דרך מעבד מזון, עדיף תעשייתי. בקיצור- להפעיל כמה שיותר הגיון, וכמה שפחות לעיסה בתאבון ובהצלחה בטיפול

מנהל פורום טיפולי שורש