אלרגיה לירקות?
דיון מתוך פורום אלרגיה ואסתמה
לבתי התינוקת בת 6.5 חודשים הופיעה פריחה, בתחילה כנקודות אדמדמות קטנות על הפנים, בהמשך כתמים אדומים שהתפזרו על פני כל הגוף ולבסוף משטחים אדומים גדולים וחמים למגע . הפריחה שטוחה, ונעלמת במתיחה . הפריחה הופיעה כ-24 שעות לאחר חום (39°C) ויחד אתה הופיעו גם נזלת ושעול. ביום הופעת הפריחה הסתיים מתן אנטיביוטיקה (מוקסיביט) במשל 10 ימים (בעקבות דלקת אזניים). בנוסף בשבוע הופעת הפריחה התחלנו להאכילה במרק שהכיל: דלעת, סלרי, כרוב, אורז, גזר, תפו"א וקשוא. רופא הילדים אבחן אלרגיה לירקות, ככל הנראה לאדומים שהם האלרגניים יותר לטענתו. ברצוני להוסיף כי לפני האירוע התינוקת ניזונה מחלב אם בלבד. וכ-שבועיים לפני הארוע האכלנו אותה בבטטה ובבטטה+קשוא ללא תופעות לוואי. שאלותי: 1. האם ירקות יכולים להיות אלרגניים? האם האלרגנים הם חומרים בירק או בדשנים, תרסיסים וכ"ו? היכן ניתן למצוא רשיצות של חשודי אלרגיה לתינוקות, כיצד עלינו לנהוג מעתה. הפריחה נעלמה לאחר נסיגה הדרגתית קודם מו הפנים ואחר כך מן הגוף כעבור 3 ימים. כעת התינוקת ניזונה שוב מחלב אם בלבד בברכה האם אלרגיה לאנטיביוטיקה (שניתנה לה בפעם ה-1) יכולה להופיע בדיליי של 9-10 ימים? הי
עלייכם לפנות למומחה לאלרגיה (דרך קופת החולים) במידה וקיים חשד (ואכן קיים) לאלרגיה למזון או לחילופין לתרופות אין קשר דווקא לירקות אדומים ולאלרגיה וחשוב שלא תחיו בערפל ובחשש אלא תקבלו ייעוץ והדרכה מסודרים אלרגיה למזון ולתרופות עשוייה להיות מסוכנת . התשובה לשאלה האחרונה היא כן