אסטמה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

17/07/2000 | 18:08 | מאת: אלי

מזה תקופה מופיעה אצלי קצרת נשימתית תוך כדי פעילות גופנית,ולפעמים כשאני ישן ללא חולצה. לאחרונה התחלתי לנשום אדים של שמן אקליפטום המקילים עלי . שאלתי היא האים יש מזונות שעלי להמנע מלאכול והאים עלי לרכוש מכשיר אדים כזה שיהיה מסוגל להוציא אדי אקליפטוס ואיזה?ואילו טיפולים עלי לעבור על מנת לשפר את מצבי? ראוי לציין שאני עוסק בפעילות גופנית מזה שנים.

18/07/2000 | 20:14 | מאת: ד"ר קובי שדה

עפי התאור שמסרת מאד ייתכן שאתה אכן סובל מאסטמה המוחמרת במאמץ. נשימת אדי אקליפטוס היא תרופת "סבתא" (לא הסבתא שלי) חסרת כל בסיס, להפך אקליפטוס הוא צמח העלול לגרום לאלרגיה ובכלל שאיפת צמחים או חומרים אחרים עלולה לגרום לגירוי של דרכי הנשימה ולהחרפה באסטמה !!!! אני מציע לך לחדול מחשיפה מופרזת זו לאדי אקליפטוס. הטיפול באסטמה תלוי בחומרה ומבוסס על 1. זהוי הגורם (טסטים לאלרגיה למשל) וטיפול ומניעת חשיפה לגורם (טיפול בקרדית אבק הבית למשל) או חיסונים 2. טיפול מקומי במשאפים שונים או בכדורים. "צמחי מרפא" עלולים לגרום פעמים רבות ליותר נזק מתועלת אז שים לב. הרפואה הסינית וההודית מציעים מספר צמחי מרפא לאסטמה שלמעשה מכילים חומרים דומים לחומרים שיש בתרופות לאסטמה כך שהיתרון שלהם לא ברור. לאחרונה פותחה תרופה קלה לאסטמה היעילה במיוחד לאסטמה של המאמץ. פנה לייעוץ רופא אלרגיה ואסטמה, נסה לשנות את סביבת עבודתך ומגורייך כך שתמנע מחשיפת יתר לאבק ותפסיק לשאוף אקליפטוס. בהצלחה ד"ר קובי שדה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה