אלרגיה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

17/07/2000 | 01:47 | מאת: נגה

האם ייתכן שאחרי גיל 40 יופיעו פתאום תופעות אלרגיות שלא היו קיימות כלל עד גיל זה? התופעות הן התעטשויות בלתי פוסקות גירודים בחיך באוזנייים ובעיניים והתנפחויות בעיניים? תודה!

18/07/2000 | 15:34 | מאת: ד"ר קובי שדה

התשובה היא כן. למרות שמרבית האלרגיות מופיעות בילדות ונוטות לחלוף עם השנים, מנסיונינו עלולה להתפתח גם רגישות בגיל מאוחר. כמוכן ייתכן ותמיד היית אלרגית אלא שמסיבה כל שהיא הוחמרו ביטויי האלרגיה לאחרונה, בעיקר עקב חשיפה מוגברת יותר לגורם האלרגי כמו למשל עקב שינויים אקלימיים, צמחיה חדשה באזור מגורייך, יותר אבק בבית וכדומה.

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה