אלרגייה למוצרי חלב
דיון מתוך פורום אלרגיה ואסתמה
שלום ד"ר. חברתי סובלת מאלרגיה למוצרי חלב שלאחר צריכתם מופיעים פצעים בפלג גופה העליון ובפניה. א. האם ידוע לך על אלרגיה זו ומה ניתן לעשות ? ב. מהם ההשלכות מבעייה זו שכן כנגזרת מכך היא ממעטת בצריכת מוצרים אילו לטווח הארוך ( תופעות גיל המעבר, הריון בעיות עם העובר ) ? אודה לך על עזרתך בנושא ואם שאלה ב אינה כ"כ בתחום ההתמחות שלך אודה לך על הפנייתך לרופא אחר שיוכל לעזור לי בנושא .
לא סביר שחלב יגרום לפצעים בחלק הגוף העליון ולא בתחתון - ולכן מאד ייתכן שאין לכך קשר לחלב. ניתן בקלות לזהות אלרגיה לחלב בתבחיני אלרגיה אצל כל רופא אלרגיה, אין טעם שחברתך תמנע ממזון עקב חשד לא מבוסס. בכל מקרה אנחנו לא עגלים והגוף שלנו יכול להסתדר היטב גם בלעדי חלב פרה ויש תחליפים שונים לסידן.
אני סובלת כבר מעל 6 שנים מנזלת כרונית שבעבר אבחנו זאת כאלרגיה אך לא נמצא למה אני אלרגית לפני מספר חודשים נבדקתי ונמצא כי יש לי נזלת כרונית והבעיה חריפה. אני כרגע מטופלת אצל הומופטית ובמקביל לוקחת טלפקס 180 יש סיכוי שאי פעם אני אנצל מזה ואתחיל לחיות בלי טישו כל היום ביד. אני מודה לך מראש אני פשוט מיואשת מהענין .
אני מאד מקווה שיש סיכוי - יש אפשרויות רבות לטיפול אבל צריך קודם איבחון נכון.