בתי היא אסמטית ומתחילה טירונות

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

12/07/2000 | 11:05 | מאת: yochi

בתי מתגייסת מחר לצבא והיא אסמטית ומשתמשת במשאף. האם היא יכולה לעשות הכל בטירונות? כי בשעת ריצה היא לפעמים נחנקת וסובלת מקוצר נשימה. אשמח לשמוע חוות דעת של רופא בתודה יוכי

15/07/2000 | 21:12 | מאת: דודו אלגרבלי

שלום יוכי, אינני רופא אבל אני אסמטי מנוסה וותיק ואפילו עברתי טירונות די בהצלחה. מה שחשוב כמובן הוא הפרופיל של בתך - אם הוא נקבע ל-45 אז רוב הסיכויים שהיא תהיה פטורה ממאמצים - ואם לא, עליה לבקש זאת מהרופא שאותו היא אמורה לפגוש ממילא לפני תחילת הטירונות. בהצלחה!

16/07/2000 | 14:57 | מאת: ד"ר קובי שדה

השאלה היא עד כמה סובלת מבתך מאסטמה ועד כמה היא מסוגלת לבצע מאמצים. ראשית סליחה על האיחור בתשובה (סיבות טכניות) מאמץ הוא אחד הגורמים השכיחים הגורם להחרפה באסטמה, ככל שהמאמץ רב יותר (והכוונה בעיקר למאמץ ארובי של ריצה) וככל שהתנאים האקלימיים קשים יותר בעת המאמץ (והכוונה היא בעיקר לאויר קר ויבש) כך עלול להיות ההתקף האסמטי קשה יותר. כל חולה אסמטי המתגייס לצבא מקבל פרופיל צבאי נמוך בהתאם לחומרת האסטמה. חומרת האסטמה נקבעת על פי תלונות החולה, ההיסטוריה הרפואית שלו ועל ידי מבחנים אוביקטיבים כמו תפקודי ריאה או/ו תפקודי ריאה במאמץ. במידה ואכן לבתך אסטמה במאמץ יש להגביל את כושרה הגופני, לצייד אותה בפרופיל נמוך ולהנחות את המפקדים שלה שלא לאלצה לבצע מאמץ מופרז. הטיפול באסטמה במאמץ מתחיל קודם כל מטיפול באסטמה בכלל, מציאת הגורמים וטיפול בהם ואיזון אופטימלי של האסטמה. כדי למנוע התלקחויות של האסטמה בעת מאמץ יש להמליץ לחולה על טיפול מונע לפני מאמץ כמו למשל שאיפה של וונטולין או מתן תרופה אחרת (לאחרונה נכנסה לשימוש תרופה חדשה לאסטמה הנחשבת ליעילה במיוחד באסטמה של המאמץ). באם בתך עדיין לא גויסה אני ממליץ על פניה לרופא המומחה בנושא האסטמה לשם הערכה וייעוץ ולשם מתן המלצות לשלטונות הצבא. במידה וכבר גויסה יש לוודא שנבדקה גם על ידי רופא ריאות ובוצע בירור מסודר לגבי מצבה וכושרה. בהצלחה ד"ר קובי שדה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה