חיסוני אלרגיה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

27/06/2000 | 14:07 | מאת: ענבל

שלום,אני בת 22 וסובלת מאלרגיה להרבה מאוד דברים, אך שני הדברים העיקריים הם:קרדית אבק הבית וכלבים+חתולים. בחצי שנה האחרונה אני מקבלת חיסונים נגד הדברים הללו. בהתחלה קיבלתי חיסון פעם בשבוע ואחר כמה חודשים התחלתי להרגיש שיפור.אך לאחרונה אני מקבלת חיסון אחת לשלושה שבועות (לפי הוראת הרופא המטפל) ואני חשה שהאלרגיות רק התדרדרו. יש לי שתי שאלות עיקריות: 1. האם ייתכן שבעקבות החיסונים האלרגיה שלי תהיה חמורה יותר? 2. האם תופעות אלרגיות יכולות להיות פסיכוסומטיות? כלומר האם ייתכן שמרוב עיסוק בחיסונים ובמצב האלרגיה שלי אני מפתחת תופעות שמקורן בראש? בתודה מראש ענבל.

27/06/2000 | 21:45 | מאת: ד"ר קובי שדה

חיסון כנגד אלרגיה היא אחת הדרכים הטובות ביותר לטפל אחת ולתמיד באלרגיה. שיטה זו הנמצאת בשימוש שנים רבות הוכחה כיעילה ובטוחה בטיפול בנזלת אלרגית, "קדחת השחת", אלרגיה לדבורים ובחלק ממקרי האסטמה. בשיטה זו אנו מנסים לאלף את מערכת החיסון להסתגל לחומרים הגורמים לנו לתגובות אלרגיות. ניתן לראות את החיסון למעשה כשיטה טיבעית העשויה למנוע שימוש בתרופות. אלא שלחיסונים מספר חסרונות: 1. בד"כ רק לאחר כחצי שנה צפוי שיפור. 2. השיפור אינו תמיד מוחלט ואינו קורה בכל המטופלים - יעילות הטיפול מוערכת ב 70-80 %. 3. הטיפול דורש התמדה ועשוי להמשך מספר שנים. 4. ההזרקה עלולה לגרום להחמרה קצרה וחולפת באלרגיה - אך לא להחמרה מתמשכת. לסיכום: עלייך להתאזר בסבלנות ולהתמיד בטיפול על מנת שתוכלי להנות מהשפעתו. לא סביר שהאלרגיה שלך הוחמרה בעקבות החיסונים, אך עלייך לדווח על כך לרופא האלרגיה שלך ולבקש את התייחסותו. האלרגיה היא תגובה של מערכת החיסון התלויה בגורמים רבים סביבתיים ותורשתיים, למרות שרבים היו רוצים לחשוב שלפסיכולוגיה משקל רב בהתהוות האלרגיה - אין זה כך. למרות שרבים ניסו למצא קשר לאלמנט נפשי לא נמצא כל קשר ממשי. אבל יש לזכור שלמצב הרוח, למבנה האישיות למתח נפשי וכדומה יש השפעה מכרעת על תחושת הבריאות והחולי שלנו ול התמודדותנו עם בעיות גופניות. תובנה טובה יותר של מחלתך, רגיעה ושיפור מצב הרוח הם הדרך הראשונה להתמודדות עם כל מחלה כולל אלרגיה.

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה