רגישות לניקל

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

27/02/2003 | 23:13 | מאת: גלית

ברצוני לדעת מהי רגישות לניקל במזון, ואיזה מזונות מכילים ניקל ואסורים לאנשים הסובלים מאלרגיה לניקל?

לקריאה נוספת והעמקה
28/02/2003 | 11:48 | מאת: ד"ר קובי שדה

ניקל נמצא באדמה וניקל מהווה גם מינרל טבעי במזונותינו ולכן הוא גם נספג - אלא שמדובר בכמויות מזעריות שאינן אמורות לגרום לתגובה אלרגית. רק לעיתים רחוקות עשויי מזון מסויים להכיל כמויות גדולות של ניקל - זה תלוי בסוג המזון, היכן אהוא גדל או איך הוא יוצר. בעיקרון מי שאלרגי לניקל ושחושש מחשיפה מופרזת אליו מוטב ייעשה עם ימנע בעיקר מקטניות, אגוזים, סויה וקוקה קולה - שם קיים ניקל בכמות גדולה מהרגיל.

15/11/2003 | 09:52 | מאת: אילנית

יש לי ילדה כבת שנתיים שאובחנה כאלרגית לניקל. אשמח לדעת מאילו חומרים חיצוניים יש להמנע כאשר רגישים לניקל? והאם זה נמצא גם במיני צבעים? חומרי ניקוי? אבקות? תרופות? תודה.

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה