נזלת אלרגית

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

07/07/2000 | 16:24 | מאת: אביגיל

ד"ר שדה שלום, אני בת 28, בריאה בד"כ וסובלת מנזלת אלרגית קרוב ל-15 שנה. נבדקתי פעמיים ("טסטים") ונמצאתי אלרגית לקרדית אבק הבית. לפני כ- 5 שנים עברתי טיפולים בזריקות, שנועדו "לחסן" אותי בפני הקרדית. הזריקות עזרו למשך זמן מה, ולאחר מספר חודשים, חזרה הנזלת ביתר שאת. מאז ועד היום אני מתעטשת ומנוזלת כ- 3 שעות לאחר הקימה בבוקר, והמצב אף מחריף בעונות המעבר (הקצרות, לשמחתי). בד"כ אינני משתמשת בתרופות, כי רוב האנטי היסטמינים מרדימים. בסתיו האחרון אף החלו אצלי סימנים של אסתמה - שיעול חזק וקוצר נשימה בשכיבה. בתקופה זו השתמשתי במשאף סטרואידים (פליקסוטייד), והמצב השתפר, אם כי הנזלת לא עברה. בשבועיים האחרונים אני משתמשת באנטי היסטמין מדור מתקדם - טלפאסט (אנטי H3), שאינו מרדים. שאלתי - האם יש עוד משהו, מלבד טיפול תרופתי כרוני והזריקות, שלא עזרו, שיכול לעזור לי להפטר מהנזלת המציקה? בתודה מראש, אביגיל

09/07/2000 | 23:15 | מאת: ד"ר קובי שדה

שלום אביגיל נראה שאכן את סובלת מאלרגיה כרונית ומטרידה. כמו מחלות רבות אחרות (מסכרת ועד מיגרנה) גם לאלרגיה אין (עדיין) פיתרון של "זבנג וגמרנו" . הטיפול באלרגיה כולל תרופות שונות, חיסונים והעיקר אולי צימצום החשיפה לאלרגנים ובמקרה שלך לקרדית (ראי את המאמר שהתפרסם השבוע במגזין זה). לצערי אין "טיפול אלטרנטיבי" יעיל לאלרגיה (למרות שרבים יציעו לך לנסות) ובכל מקרה אין גם "טיפול אלטרנטיבי" המתיימר לפטור אותך מהאלרגיה תוך זמן קצר. אני מציע לך לשקול בירור מחודש של חומרת האלרגיה והגורמים לה (אולי הם השתנו) ולהוועץ עם רופא אלרגיה. בהצלחה ד"ר קובי שדה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה