לחץ בצוואר(קנה נשימה)

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

13/11/2000 | 01:35 | מאת: דויד

שלום מזה שבועים אני מרגיש לחץ באזור הצואר התחתון(באזור חיבור חזה ) יתכן מעט נפוח בזמן משוש ידני ובליעה בעת ובעונה אחת לידיעה לפני למעלה מ10 שנים סבלתי מפעילות יתר של בלוטת התריס אולם לאחר כשנתים של טיפול תרופתי דוכאה הבלוטה ומאז היא מאוזנת יש גם לצין שמעבר להרגשת הלחץ בצוואר מרגיש קלינית מצוין האם יתכן מצב בו לאחר מספר שנים חוזרים סיפטומים של הפרעות בבלוטת התריס והאם תתכן בעיה שאינה קשורה לבלוטה אם כן מה היא? בברכה

13/11/2000 | 20:21 | מאת: ד"ר קובי שדה

א. חסרים כמובן פרטים רבים (קודם כל הגיל) ב. לא נראה לי שמדובר בבעיה אלרגית או חיסונית ג. כן יתכן שיש גדילה של הבלוטה גם מספר שנים ד. כן יכול להיות שאין לכך קשר לבלוטה, ייתכן ומדובר למשל בגדילה של בלוטה אחרת. מסקנה: עלייך לפנות המקרה זה לרופא המטפל שם תיחקור, בדיקה גופנית והחלטה לגבי המשך בירו וטיפול ב ה צ ל ח ה

17/11/2000 | 00:46 | מאת: דויד

דר" שדה תודה על ההתיחסות בהמשך לתגובתך גילי 37 תוצאות הבדיקות של הבלוטה הגיעו t-3 total 2.60 free t4 16.20 tsh 0.87 כפי שהבנתי הערכים בסדר והבלוטה מאוזנת אולם יש נתון אחד שלא הצלחתי להבין את משמעותו והאם יתכן שיש לו קשר ללחץ בקנה anti tpo abs 101.00 iu/ml כאשר הנורמלי 35 בנוסף ביצעתי בדיקת אולטרה סאונד צווארי ולשמחתי לא היו ממצאים מיוחדים פרט לנפיחות קטנה באחד מצדי הבלוטה עם "קישור"?? אותה הרופא ציין כלא משמעותית עלי לציין שהלחץ בצוואר פחת מעט ולי אין שום הסבר מדוע אנא תגובתך במיוחד ל-anti tpo abs תודה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה