נזלת

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

06/07/2000 | 18:53 | מאת: אילנית

הנני סובלת מזה שנה (מאז שהייתי בחו"ל) מנזלת שחוזרת ונישנית ומטרידה מאוד, לטענת הרופאים שהייתי אצלם בתחילה היה מדובר ב"סינוסיטיס" קיבלתי טיפול נגד סינוסיטיס שכלל אנטיביוטיקה וטיפות אף למשך שבוע ימים וזה לא עזר חזרתי לרופא ושוב הוא אמר שמדובר בסינוסיטיס ולכן קיבלתי שוב את אותו הטיפול אך ללא הועיל, לאחר ביקור נוסף אצל רופאים אחד מהם טען שמדובר באלרגיה,עשיתי טסטים לאלרגיה אך התברר שאינני אלרגית לכלום,למרות זאת הרופא טען שמדובר בנזלת אלרגית קיבלתי תרופות נגד אלרגיה שעזרו קצת ורק בצורה זמנית כמו כן קיבלתי זריקות מאחר שהנזלת אינה פוסקת ותרסיסים שונים לאף, התרופות עזרו אך עדיין כל בוקר אני סובלת מנזלת(והרבה) וזה ממשיך עד הצהריים אני מתקררת ומקבלת שפעות בקלות רבה יחסית וכאשר אני מתקררת המצב מחמיר עוד יותר נמאס לי להיות תלויה כל הזמן בתרופות וכדורים(שזה גם לא בריא)לא ניסיתי לפנות לרפואה אלטרנטיבית מה עלי לעשות?

07/07/2000 | 12:09 | מאת: ד"ר קובי שדה

שלום רב אילנית סינוסיטיס ונזלת הן תופעות הקשורות זו בזו ונגרמות בד"כ מהפרשת יתר של ריר (נזלת) בחללי האף ומערות הפנים עד כדי סתימתם ונטיה להתפתחות זיהומים. ייתכנו גורמים רבים לנזלת ולסינוסיטיס כרונית ולהלן רשימה חלקית: 1. אלרגיה (שכיח מאד) 2. רגישות יתר של רירית האף לטמפרטורה, ריחות חזקים, מזונות חריפים וכדומה (נזלת וזומוטורית) (שכיח מאד) 3. נזלת עם דלקת "אאוזינופילית" - נזלת דמוית אלרגיה (נדיר למדי) 4. נזלת אטרופית עקב ניוון רירית האף - לעיתים קרובות עקב שימוש יתר בטיפות אף מסוג האוטריבין למשל, או שימוש יתר בתרופות לשיכוך כאב ודלקת כמו האספירין, וולטרן ואדקס. (שכיח) 5. דלקות אף עקב מחלות נדירות. ההבדלה בין סוגי הנזלת השונים נעשת בעיקר על ידי תיחקור החולה, בדיקת האף, צלומי מערות פנים (רצוי ביצוע CT), טסטים לאלרגיה, בדיקות דם כלליות, שונות (כולל תפקוד בלוטת התריס למשל) ועוד. לא תמיד האבחנה של הסיבה היא קלה ולעיתים רק טיפול אינטנסיבי עשוי להביא לריפוי. לעיתים קרובות ניתן טיפול מתאים אך במינונים נמוכים ולא חל שיפור מספק או חלה הישנות. לעיתים קרובות טיפות האף השונות גורמות לנזק בלתי הפיך. במיקרים מועטים יש גם תועלת בניתוחים להוצאת פוליפים מהאף או לניקוז הנזלת שהצטברה במערות הפנים. מנקודת המבט שלי כרופא המתמחה באלרגיה הרי שחשוב לדעת אלו טסטים לאלרגיה עשית, יש טסטים רבים חלקם מצומצים למדי. כמוכן חשוב לדעת אלו תרופות לקחת ובאלו מינונים. כמובן שהטיפול לא יכול להעשות דרך קווי הטלפון ולכן אני מייעץ לך לפנות לרופא אלרגיה ולרופא אא"ג להמשך הבירור והטיפול. לגבי רפואה אלטרנטיבית: תאמיני לנו הרופאים שאילו היינו באמת רואים או שומעים על הצלחה של טיפול אלטרנטיבי בסוג זה של בעיות היינו מאמצים אותו לחיקנו במהירות. למרות שמרפאים רבים יטענו אחרת, לצערי לא ידוע לי על טיפול "אלטרנטיבי" יעיל בנזלת וסינוסיטיס כרונית. בהצלחה ד"ר קובי שדה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה