פיתוח ראות

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

19/09/2002 | 00:02 | מאת: gil

אני בן 16, סובל מאסטמה ואלרגיה - לקרדית אבק הבית, כלבים וחתולים ועוד. הרופא אמר לי שהראות שלי לא מתפקדות בתפוקה מלאה, אבל כנראה שהתרגלתי אני ספורטאי והתחלתי להתאמן גם בחדר כושר שונא שחיה לפני כשנה הייתי מטופל במשאף פלקסוטייד וכל הזמן משתמש במשאף ונטולין. כבר 3 חודשים שאני לא משתמש במשאף בכלל. שאלתי: איך לפתח את הריאות במטרה לעזור לאסטמה ? האם יש תרגילים בחדר כושר שיכולים לעזור ? האם רכיבה על אופניים יכולה לעזור ? האם יש סגנונות שחיה עדיפים ? האם יש מכשירים בחדר כושר שיכולים להזיק לנשימה ? תודה

19/09/2002 | 14:51 | מאת: ד"ר קובי שדה

סיבולת לב ריאה ניתן לפתח בכל סוג של ספורט אירובי. במקרה של אסטמה לא מדובר בבעיה של ריאות לא מפותחות או סיבולת ירודה אלא בבעיה של דרכי נשימה רגישות הנוטות להתכווץ. טיפול בנטייה זו של דרכי הנשימה נעשה על ידי טיפול בגורמים האלרגים וטיפול בדלקת האלרגית או האסמטית. זכור שגם לחלק מזוכי המדליות האולימפיות היה או יש אסטמה - אך בכדי להגיע למלוא התפוקה ולהמנע מהתקפים גם הם זקוקים לטיפול מונע. יש אסמטים שריצה (בעיקר באויר קר) גורמת להם להצרות של דרכי הנשימה, לחולים אלו אנו ממליצים על שחייה כספורט חילופי.

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה