אלרגיה לדבורים- דרגות רגישות
דיון מתוך פורום אלרגיה ואסתמה
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
שולם רב, מה הן הדרגות של רגישות לדבורים? האם יש דרגות לא מסוכנות? מבחינת מספרים מה אומרות התוצאות של בדיקות הדם כאשר מגלים רגישות ( הכוונה לאחוזים או למספרים שמבטאים את הרגישות) בתודה ובברכה על תשובתך
יש אנשים שלאחר עקיצה יסבלו רק מפריחה מגרדת ואילו אחרים עלולים לסבול מירידת לחץ דם מחנק או אובדן הכרה. בד"כ מי שרגיש רק קצת בפעם הראשונה יהיה רגיש רק קצת גם בפעם הבאה ולהפך - אך אין כאן ביטחון שלם. . בדיקות האיבחון הטובות ביותר הם על ידי תבחיני העור ולא בדיקות הדם. בדיקות הדם מראות את כמות הנוגדנים שיש בגוף אך הבדיקה לא מדוייקת ואין משמעות למספר או לרמת הנוגדנים המדוייקת.
יש רופאים הטוענים שבמקרה ששל תגובה כוללת קלה , התגובה בפעם הבאה קשה יותר בניגוד למה שאתה טוען. מה נכון? איך עושים תבחיני עור לרגישות דבורים?