אסטמה ואלרגיה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

03/07/2000 | 18:20 | מאת: רמי

האם קיימת עדיפות להתקנת מערכת שאיבה מרכזית בזמן בניית בית חדש, למשפחה שיש בה מי שסובל מבעיות אסטמה ואלרגיה, על פני רכישת שואב אבק רגיל ?

04/07/2000 | 19:58 | מאת: ד"ר קובי שדה

שלום רמי טיפול סביבתי הוכח כיעיל בהפחתת או מניעת התקפי אלרגיה ואסטמה. חשוב לאבחן מהו הגורם האלרגי ובהתאם לכך לטפל בסביבה. הטיפול הסביבתי כולל למשל סילוק צמחים או עצים שאבקניהם גורמים לאלרגיה ולאסטמה, מניעת חשיפה לפרוות חתולים למשל והעיקר הוא הכחדת קרדית אבק הבית - הגורם מספר 1 לאלרגיה ואסטמה. (ראה המאמר שהתפרסם השבוע במגזין זה) שואבי אבק רגילים אינם יכולים לסלק את הקרדית מסיבי הטקסטיל, הריפוד והשטיחים אך יש שואבי אבק בעלי עוצמה רבה המסוגלים לעשות זאת. מיזוג הבית הוא חשוב הן בכדי להגיע ללחות וטמפרטורה אופטימלים המונעים גירוי דרכי הנשימה ומונעים את שיגשוג הקרדית. מערכת אוורור מרכזית לא יכולה לסלק את חלקיקי האבק שעל הרצפה או השטיחים ולכן אינה יכולה לבוא במקום שואבי אבק. ניתן לשקול התקנת מסנני אויר מיוחדים במערכת האוורור ויש להתייעץ על כך עם מהנדסי מיזוג אויר. בהצלחה ד"ר קובי שדה

04/07/2000 | 19:58 | מאת: ד"ר קובי שדה

שלום רמי טיפול סביבתי הוכח כיעיל בהפחתת או מניעת התקפי אלרגיה ואסטמה. חשוב לאבחן מהו הגורם האלרגי ובהתאם לכך לטפל בסביבה. הטיפול הסביבתי כולל למשל סילוק צמחים או עצים שאבקניהם גורמים לאלרגיה ולאסטמה, מניעת חשיפה לפרוות חתולים למשל והעיקר הוא הכחדת קרדית אבק הבית - הגורם מספר 1 לאלרגיה ואסטמה. (ראה המאמר שהתפרסם השבוע במגזין זה) שואבי אבק רגילים אינם יכולים לסלק את הקרדית מסיבי הטקסטיל, הריפוד והשטיחים אך יש שואבי אבק בעלי עוצמה רבה המסוגלים לעשות זאת. מיזוג הבית הוא חשוב הן בכדי להגיע ללחות וטמפרטורה אופטימלים המונעים גירוי דרכי הנשימה ומונעים את שיגשוג הקרדית. מערכת אוורור מרכזית לא יכולה לסלק את חלקיקי האבק שעל הרצפה או השטיחים ולכן אינה יכולה לבוא במקום שואבי אבק. ניתן לשקול התקנת מסנני אויר מיוחדים במערכת האוורור ויש להתייעץ על כך עם מהנדסי מיזוג אויר. בהצלחה ד"ר קובי שדה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה