גירודי עור אלרגיים

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

11/10/2000 | 23:36 | מאת: בני

משפחה בת ארבעה ילדים בני עשר ומטה. כל הילדים סובלים ממחלת עור קשה (אטופיק דרמטיטיס) בחלקים שונים בגוף. טיפול בקורטיזון (במשחה) לא הועיל וכן משחות שומניות. המצב הוא כזה שהילדים מגרדים עד זוב דם, ומתעוררים בלילה ובוכים. אולי מישהו מכיר טיפול יעיל?

12/10/2000 | 21:41 | מאת: ד"ר קובי שדה

שאלה דומה נשאלה פעמים רבות פורום. אין ספק שדרמטיטיס אטופית היא אחת המחלות המתסכלות, יש צורך בטיפול משולב - שיכלול טיפול בכל ההבטים של המחלה ובאמצעים שונים. הטיפןל במחלה מתבסס על זיהוי הגורמים האלרגים והמנעות מהם, שמירת לחות העור, מניעת גרד וטיפול תרופתי כללי ומקומי. יש חשיבות רבה לשימוש בתרופות אנטי אלרגיות המונעות גרד ויש מעט בשימוש בקורטיזון. ניכנסו לאחרונה משחות ותרופות חדשות היעילות במחלה זו. לשם עידכון ספציפי פנה לרופא מומחה בנושא ישירות.

17/10/2000 | 01:31 | מאת: דנה

שלום.. אני ילדה בגיל העשרה וסובלת מאטופי דרמטיטיס מאז ומתמיד.. עם אתה מחפש על דרך להקל על הילדים שלך אז העצה הכי טובה היא לגזור להם את הציפורנים ממש ממש קצר כך שלא יוכלו לדבר ולשים להם ככפות על הידים.. וכמובן אנטיאיסטימנים..אבל אם תקבל טלפון מהמורה שהם יושנים בשיעור..אל תיהיה מופתע..וזה שווה את זה..!!..( ולא לא כל ההורים חושבים ככה!).. מקווה שהמצב ישתפר.. דנה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה