תופעות לוואי לסטרואידים

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

16/08/2000 | 16:55 | מאת: שאול

ברצוני לברר מהן תופעות הלוואי של הסטרואידים במשאפים. אבקש פרוט תופעות לוואי מיידיות ותופעות לוואי לתקופות רחוקות יותר.

17/08/2000 | 00:35 | מאת: ד"ר קובי שדה

זו כנראה אחת השאלות הנפוצות בפורום זה. קיים כל הזמן חשש מסטרואידים ולרוב החשש אינו מוצדק. רוב רובם של המחקרים הוכיח שהטיפול הרגיל במשאפים אלו באסטמה מונע תמותה בטוח לשימוש ותופעות הלואי המשמעותיות ממנו נדירות. אסטמה שאינ מטופלת כראוי היא מחלה מסוכנת העלולה לגרום לנזק מתמשך. ובכל זאת לגבי תופעות הלואי, בקיצור נמרץ: תופעות לואי מידיות: אי נעימות בפה, הופעת פטריה על הלשון וצרידות - ניתן למנוע אותם על ידי שטיפת הפה לאחר השימוש במשאף תופעות לואי מאוחרות: מופיעות כמעט תמיד רק לאחר שימוש ממושך מאד ובמינונים גבוהים: עיכוב קל בצמיחת ילדים (העיכוב הוא קל מאד והילדים כנראה משיגים את העיכוב וגובהם אינו שונה מילדים אחרים בבגרותם) שינויים הורמונלים קלים - שאינם בעלי משמעות גופנית. ייתכן הופעת קטרקט בעיינים. ראה גם תשובותי לשאלות בפורום זה בתאריכים: 7/8/2000 25/7/2000 18/7/2000-17 ב ה צ ל ח ה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה