אסמה ואלרגיות

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

10/10/2000 | 15:50 | מאת: ליאת שגדרי

אני סובלת מאטופיק דרמטיטיס כבר מגיל חודשיים.(היום אני בת 26) בעבר הגירודים החלו בעונות מסוימות ובשנים האחרונות הגירודים והפצעים כתוצאה.. הם כל הזמן ללא קשר למזג האויר פשוט ללא הפוגות. בשנים האחרונות כל פעם מופיע לי במקום חדש בנוסף למקומות הרגילים. האם יש סיכוי שעם הזמן המחלה תיעלם? האם מומלץ לנסות טיפול אלטרנטיבי? האם יכול להיוצר מצב של החמרה עם הגיל ? תודה

10/10/2000 | 22:51 | מאת: ד"ר קובי שדה

בד"כ דרמטיטיס אטופית חולפת עם ההתבגרות, אך קיימת גם דרמטיטיס אטופית במבוגרים ואני לא יודע לומר לך כעת כשאת בת 26 מה הסיכוי שהמחלה תחלוף. למה את מתכוונת באלטרנטיבי - למרות שאת אולי מתכוונת לשיטות לא רפואיות כמו הומופטיה או קינסינולוגיה (המשווקות בפורום זה ללא הפוגה) אני רוצה להחזיר (או לקדם) אותך צעד אחד חזרה לרפואה - גם ברפואה יש גישות ותרופות אלטרנטיביות - אלטרנטיביות מבחינתך - טיפולים שעדיין אולי לא ניסית ושאולי כדאי יהיה לנסות - כמו תרופות אנטי אלרגיות ומשחות מיוחדות שנכנסו לאחרונה לשימוש.

08/11/2000 | 16:26 | מאת: סיגל

ד"ר קובי שדה שלום, אודה לך מאוד על תשובתך לשאלתי מאתמול אם תוכל לחזור אלי בתשובה בבקשה בברכה, סיגל

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה