אלרגיה לדובדבן

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

02/07/2000 | 00:05 | מאת: רות

בתי בת ה11 סבלה היום מהתקף אלרגיה קשה המלווה בנזלת והתעטשויות,היא אכלה היום מספר מועט של דודבנים. האם זה יכול להיות הגורם האלרגני ?

02/07/2000 | 22:08 | מאת: ד"ר קובי שדה

שלום רב רות למרות שנזלת ועיטושים הם מאפיינים של אלרגיה לחומרים נשאפים (אבק, פרווה, עובש, אבקנים וכו) ולמרות שיתכן נזלת בשל אלרגיה למזון, הרי שעיטושים ונזלת כבטוי יחיד לאלרגיה למזון (בלי פריחה, כאב בטן או שילשול) אינו שכיח. יש המעריכים שכמעט מחצית מהילדים תתבטא האלרגיה למזון בבעיות נשימה ואלרגיה. קשה לבסס את החשד רק על פי הנתונים שמסרת אך יתכן והאינטואיציה שלך נכונה. האם ביתך רגישה לפרות אחרים ? (לעיתים יש תגובות צולבות בין הפירות השונים). באם יהי צורך ניתן יהי לבדוק את קיומה של האלרגיה בבדיקות שונות. בהצלחה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה