תוצאות צילום רנטגן

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

01/07/2000 | 19:48 | מאת: ליאור בן-טוב

נשלחתי לצילום ריאות שגרתי ותוצאותיו היו: שער-ריאה שמאלי בולט ומוגדר. בשל השביתה לא הוסברו לי משמעויות התוצאות הנ"ל. האם תוכלו לעזור לי?

02/07/2000 | 15:39 | מאת: ד"ר קובי שדה

שלום רב ליאור צילום החזה הוא תמונה בשחור-לבן, דו ממדית של צל הלב והראות. הלב מופיע כצל לבן באמצע ומשני צדדיו הריאות המופיעות בשחור. אזור החיבור של שתי הריאות מעל הלב הוא שער הריאה. אזור זה הוא מורכב מאד מבחינה אנטומית יש בו את דרכי האויר הראשיים, כלי הדם הגדולים היוצאים מהלב, בלוטות למפה ועוד. כאשר האזור הזה מוגדל או מודגש יכולות להיות לכך סיבות רבות, אם כי מנסיוני ברוב הפעמים לא מוצאים את הסיבה ומדובר רק בממצא לא רלוונטי הנובע מהמגבלות הטכניות של צילום החזה. המשמעות המעשית של ממצא כזה תלויה במין בגיל במבנה הגוף ובסיבה לצילום. בד"כ ניתן לעשות צילום ריאת צדדי או CT על מנת לברר את הממצא. ברוב המיקרים כאמור אין לממצא זה חשיבות בריאותית, לכן אל תדאג. בברכה

02/07/2000 | 16:11 | מאת: מיכל

רציתי להודות לך על התשובה המהירה. אני חיילת ואף אחד מלבדך לא הסכים להתייחס לתוצאות. תודה רבה, הרגעת אותי מאוד.

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה