אדמומית מתחת לעיניים

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

01/07/2000 | 11:44 | מאת: אשר

מזה 4 חודשים לבתנו בת 6.5 שנים יש תופעה של אדמומית מתחת לשתי העיניים. אדמומית זו הולכת וחוזר במחזוריות שבועיתץ בתחילה חשבנו שזה סוג של הרפס אך רופא עור שלל זאת. בדיקת עיניים היתה תקינה. כעת הרופא זימן לנו תור למרפאה אלרגית. שאלתי היא האם קיימת אכן אפשרות שזו תופעה אלרגית . האם ידועים מקרים של אלרגיה כזו מתחת לעיניים ואם כן מה מקורה?

02/07/2000 | 22:24 | מאת: ד"ר קובי שדה

שלום רב אשר כמובן שיש לבדוק את הילדה ולראות את הפריחה בכדי לענות על השאלה לגבי האפשרות לאלרגיה. פריחות על הפנים (כולל תחת העינים ובעפעפיים) עשויות בגיל זה להגרם בגלל סיבות רבות (סבוראה למשל) אך אין ספק שגם פריחה אלרגית צריך להילקח בחשבון. בעיקרון 2 סוגי פריחה אלרגית אנו מכירים: 1. פריחה ממגע עם חומר אלרגי מסוים (משחה, קרם וכו) 2. דרמטיטיס אטופית: זו תופעה אלרגית שהגורם הספציפי לה אינו ידוע, היא אינה נגרמת ממגע ישיר של החומר האלרגי בעור, אלא בתגובה של מערכת החיסון המתבטאת בעור הפנים, הזרעות, הידיים ועוד. כך שעליכם לשאול את עצמכם לגבי מגע של הפעוטה עם חומרים זרים בפניה כולל קרמים שונים לפנים או אפילו קרם קוסמטי של האמא המחבקת אותה. או לחלופין לחפש פריחה דומה באזורים אחרים בגוף ולשים לב לתופעות של כאב בטן, שלשול, נזלת, שיעול או תופעות אחרות העשויות להצביע על אלרגיה כללית יותר, למזון מסוים למשל, העשוי לגרום לפריחה. נסו גם לשים לב בין "מחזוריות" הפריחה לבין שימוש בחומרים, מזונות או הרגלים אחרים. אנא ספרו לי מה הייתה חוות דעתו של רופא האלרגיה לגבי הפריחה. בהצלחה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה