סטורציה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

04/12/2016 | 04:32 | מאת: דניאל

בעת התקף אסתמה לא חמור הסמארטפון מודד לי (גלקסי 7 EDGE עם אוקסימטר) בין 87 אחוזי חמצן ל92 (ללא התקף עומד באופן נורמלי על 97-98 אחוז). האם זו רמה סבירה בעת התקף אסתמה עם צפצופים? יש לי התקף כזה כל יום למרות ניסיונות רבים במשאפים, לא מצליחים להשיג איזון (אסתמה אלרגית מאוד). בדיוק הייתי אצל רופא ריאות לפני שבוע כולל תפקודי ריאות, תפקודים ירודים עם FEV1 74, אין ממש מה לעשות עם זה כי האסתמה שלי מאוד אלרגית ומשתנה בכל שניה עם הופעת אלרגן חדש (עשן מכוניות, סיגריות, כל ריח חזק שהוא כמו בושם או עיתון וכו' כולל האלרגנים הרגילים לאבק וצמחים)ולא רוצה זריקות, קסולייר אי אפשר לחשב בשל IGE טוטאל גבוה מאוד 1790. וניסינו אינספור משאפים, למרות זאת אלה התפקודים ויש התקף כל יום כולל התקפים ליליים שמעירים משינה. אז מה רמת ריווי החמצן הנורמלית בעת התקף אסתמה עם צפצופים והאם הגיוני שהרמה יורדת לי עד לי 85 בעת התקף לא חמור? תודה

04/12/2016 | 13:34 | מאת: ד"ר קובי שדה

איני מכיר את דיוק המכשיר שלך אך בכל מיקרה סטורציה לא אמורה לרדת בהתקף אסמתי אלא אם הוא קשה או אם ממילא הסטורציה נמוכה . מווטב שתוועץ ישירות עם רופא בכדי שנוכל לקבל את כל הפרטים המדוייקים - למשל לכמה זמן זה נמוך- אין קצב ההתאוששות ועוד מלא שאלות ...

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה