בדיקת תגר מטכולין ופרופיל

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

21/08/2016 | 10:17 | מאת: חייל

שלום, התגייסתי לפני כמה שבועות ליחידה קרבית עם פרופיל 72 עם אסטמה שמתועדת כקלה, לאחר הגיוס סיפרתי שיש לי גם אלגריות לדשא אבק הבית ולפריחות עונתיות. הצבא שלח אותי לבדיקת תגר מטכולין. תוצאות הבדיקה יצאו שבנשימה לפני הבדיקה התוצאות היו 97% 1fev בבדיקה החמישית של ה1mg ירדתי ל19% לאחר מכן עליתי ל18% ב2mg וב4mg וב8mg ירדתי לעשרים. המצב שלי הוא שבכל התיעוד של עד היום לצבא סיפרתי שהאסטמה שלי פחות מפריעה לי ממה שהיא באמת ושאני לוקח פחות משאפים ממה שאני לוקח באמת כדי שלא יורידו לי פרופיל, בגלל שרציתי קרבי. אך שבוע לאחר תחילת הטירונות הבנתי כמה טעיתי, וכמה האסטמה התחילה להציק לי יותר ויותר, במיוחד בשטח. יש לי בקרוב ועדה רפואית עם תוצאות הבדיקה ורציתי לדעת מנסיונך אם תוצאות הבדיקה האלו זה שאספר לרופא את המצב ישאירו אותי בפרופיל הנוכחי 72? או שיורידו ל64?

23/08/2016 | 10:17 | מאת: ד"ר קובי שדה

הפרופיל נקבע עםפי חומרת האסתמה שבחיי היום יום ולא לפי בדיקת המטכולין אבל בהחלט נעזרים ג בה כשמתלבטים

23/08/2016 | 10:47 | מאת: חייל

זאת אומרת שיש משקל גבוהה למה שאומר בוועדה?

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה