עמילנים מעובדים, סויה ותרופות

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

22/02/2016 | 09:16 | מאת: מיכל

שלום רב, 1. לפני מס' שנים לאחר אכילת "מעדן סויה" הופיעה לי פריחה מקומית בשורש כף היד. לאחר שבוע - שוב אותו דבר. במעדן זה יש עמילנים מעובדים של תירס ושל טפיוקה. לפני כמס' חודשים לאחר אכילת חטיף דוריטוס "חמוץ-חריף" הופיעה לי פריחה על כל אמת היד. הסתכלתי על הרכיבים והיה רשום: חלבון סויה מעובד. לעומת זאת אני אוכלת ללא בעיה פולי סויה, חלב סויה, רוטב סויה, טופו, רוטב מיסו. אתמול הייתי אצל רופא לאלרגיה והוא עשה לי טסטים ויצא שאני לא אלרגית לסויה, אולי טיפה לבוטנים - דבר מוזר כי אני אוכלת כמויות של בוטנים במשך שנים ללא כל תופעת לוואי. לגבי עמילנים מעובדים הוא אומר שאין טסטים לחומרים כימיים אלו, האמנם לא ניתן לבדוק זאת? אם כך, מאילו מאכלים עליי להיזהר? ומה לגבי הבוטנים? 2. בעבר לקחתי כדורים בשם "קודיביס" (להקלת שיעול), אשר גרמו לי להקאות. האם יכולה להיות רגישות לאחד הרכיבים? תודה, מיכל.

לקריאה נוספת והעמקה
22/02/2016 | 13:57 | מאת: ד"ר קובי שדה

פריחה מקומית רק על שורש כף יד אחת או אמה אחת אינה סימן לאלרגיה למזון ... איני יודע מה הייתה התוצאה לגבי הבטנים, אך מסויה את יכולה להמשיך ולהנות. עמילן אינו גורםן לאלרגיות גם כשהוא "מעובד" ולכן גם לא מבצעים כלפיו בדיקה קודאין גורם לעיתים להקאות בחילות ועצירות - זה לא נדיר וזה לא מראה על אלרגיה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה