אדמומיות בצוואר ובסנטר

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

26/12/2015 | 20:26 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בת 58. בשל סינוסיטיס כרוני על רקע אלרגי עברתי בירור לאלרגיה שהראה אלרגיה לקרדית האבק. התבקשתי לשים לפני כשבועיים - שלושה לערך משאף אבאמיס כפעם-פעמיים ביום. אני לא משתמשת באופן מסודר ו/או קבוע במשאף, אלא מידי יומיים, לפעמים אחת לשלושה ימים ולא פעמיים ביום אלא פעם ביום,אני לא מקפידה ממש על ההוראות, אך משתמשת כאמור. לפני כחמישה ימים לערך התעוררתי בבוקר עם אדמומיות בצוואר המראה נראה כאילו שמישהו "חנק" אותי. אדמומיות שטוחה ללא גרד פשוט אדום. כמו כן שמתי לב שלפתע הסנטר שלי נהיה אדמדם ויבש מאד ויצאו לי פצעונים לבנים . רציתי לשאול האם ייתכן כי האבאמיס יכול לגרום לאדמומיות בצוואר ובסנטר? ו/או רק בצוואר? שוב אציין כי אין גרד. מכיוון שכפי שציינתי איני משתמשת באופן קבוע אך האם ייתכן וזה יכול לגרום בכל זאת לאדמומיות בצוואר? הפסקתי בינתיים להשתמש באבאמיס אך האדמומיות לא נעלמה זה כבר 5 ימים . במידה וזה מזה האם לא היה צריך כבר להעלם האדמומיות? קראתי בעלון תופעות לוואי של אבאמיס והיה מצויין :אבאמיס עלולה לגרום לתופעות לוואי כגון: פריחה, אדמומיות, או נפיחות בעור. אך לא צויין באיזה איזור בגוף יכולה להיות אדמומיות. האם יכול להיות בצוואר? כמה זמן לוקח עד שזה מתפוגג? ובכלל היתכן??? אודה לתשובתך האדיבה. בברכה

26/12/2015 | 22:21 | מאת: ד"ר קובי שדה

לא סביר כלל וכלל שזה נגרם מהאבמיס ... ייתכנו סיבות רבוצ אחרות כולל למשל אלרגיה לבשמים תמרוקים תכשיטים ואפילו אבק בהצלחה ד"ר קובי שדה מומחה לאלרגיה www.allergynet.co.il

30/12/2015 | 14:43 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בהמשך להתייעצות לי עמך במייל קודם לגבי אדמומיות בצוואר ובסנטר אציין: בת 58. עקב סינוסיטיס כרוני על רקע אלרגי שהתגלה אצלי לפני מספר חודשים ביצעתי בדיקה לאלרגיה בבי"ח אשר נאמר לי כי אני אלרגית לקרדית האבק. לא נמצאה אלרגיה למשהו נוסף. התחלתי לקחת אבאמיס - וכפי שהבנתי ממך במייל הקודם אבאמיס לא יכול היה לגרום לי לאדמומיות בצוואר. כמו כן יצאו לי על הסנטר פצעונים לבנבנים מלווים ביובש ואדמויות, כאשר בצוואר יש לי חלק נרחב של אדמומיות אבל בלי פצעונים. כאן אציין כי אני מאכילה תקופה ארוכה חתול רחוב שהוא מאד חולה באנמיה מדבקת והבנתי מהוטרינר שזה קרה לו עקב פרעושים . שמתי לו אמפולה של פרעושים פעם אחת ומכיוון שהוא חולה מאד אני נותנת לו כל יום פעמיים ביום אנטיביוטיקה באוכל. אני משתמשת בכפפות, אך אני חוששת שמא יכול להיות כי האדמומיות הזו היא עקב פרעושים? אין סימני עקיצה אצלי. האם יכול להיות כי אני אלרגית לחתול? לפרעושים? לריר? הפרשות שאולי נמצאות בחצר של הבנין? הייתי אצל רופא משפחה שנתן לי למרוח לסנטר משחת פלומצין כי יש לי שם פצעונים, אני שמה גם בצוואר אך זה כבר שבוע ולא משפר את המצב של הצוואר, אך את של הסנטר זה כן משפר. ניסיתי גם בטא קרוטן במשחה וזה לא עוזר לאדמומיות בצוואר. מה דעתך? האם יש קשר לחתול? מה עלי לבדוק ? מה הסיבה שהאדמומיות לא מתפוגגת בצוואר? זה שנמצא שאני אלרגית לקרדית האבק בלבד זה אומר שלא ייתכן לחלוטין וזה מחתול? מה עם פרעושים? מחלות מועברות מחתול? שוב אציין כי לא נגעתי בו אף פעם אך אני נמצאת במחיצתו די הרבה זמן. תודה רבה מראש על תשובותיך וסבלנותך האדיבה. בברכה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה