אלרגיה לבוטנים

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

23/12/2015 | 15:00 | מאת: שירן

שלום רב בבדיקות דם בשנה שעברה ראו ירידה ברמת האלרגיה של ביתי שהיום בת שנתיים.. תבחיני עור לעומת זאת מרץ 2015 בוטנים- 20*5 וכל השאר שלילי.. נובמבר 2015 בוטנים- 20*8 והיסטמין 15*5.. כמה שאלות: 1. האם יש החמרה?? 2. ידוע לי שהרמה שהיתה במרץ נחשבת לאלרגיה קלה.. מה אומרת התוצאה מנובמבר? אלרגיה קלה או קשה מסכנת?? 3. אני כאמא לא מבינה למה אי אפשר לתת כמויות קטנות ליד רופא? אני מרכישה שככל שאני ממתינה האלרגיה רק תחמיר מחוסר חשיפה במקום שהגוף יתמודד.. האם יש רופאים שנוהגים לחשוף לאט לאט לאלרגן (למעט אסף הרופא שמשם גיל החיסון הוא 4). 4. האם עדיין קיים סיכוי שיחלוף לבד? אם כן עד איזה גיל צפוי שיחלוף לבד? סליחה על האורך.. אשמח אם תענה על כל הסעיפים :) תודה אמא מודאגת

23/12/2015 | 15:27 | מאת: ד"ר קובי שדה

1. ההבדל הקלמ במ"מ אינו מחייב החמרה זה בגס\בולות "סטית התקן" הקשורה בפקטורים טכניים. 2. "קלה" או "קשה" קשורה יותר בתגובות שהתרחשו ולאו דוקא בגודל של התגובה העורית 3. אם נותניןם כמויות קטנות לשם חיסון הרי שיש לעשות זאת באופן יומיומי - הרופא לא לידכם יום יום ולכן קיים סיכון. אפשר לעשות זאת גם מגיל שנתיים תיאורטית אך אנו חוששים שהסיכון גדול מדי ולכן זה לא נעשה עדיין בגיל זה בד"כ 4. כן יש סיכוי אבל הוא לא גדול וזה יכול לקרות תיאורטית בכל גיל, אין תחנות יציאה קבוטעות. אני מאמין שיהיו התקדמויות בטיפול באלרגיה לנמזון בשנים הקרובות ובכל מיקרה כדי יהיה לנסות חיסון לאלרגיה בגיל 4 .... ב ה צ ל ח ה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה