אלרגיה לקמח לבן ושוקולד

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

02/11/2015 | 17:15 | מאת: מתעניינת

שלום רב, לחבר שלי יש מעי רגיז לטענת רופאיו . משמע שהוא לא יכול לאכול מוצרים המכילים קמח לבן (קמח מחיטה מלאה לא משפיעים עליו) ושוקולד. ברגע שהוא אוכל מזון המכיל את אחד המרכיבים הנ"ל הבטן מתנפחת לו והוא בדר"כ הולך לשירותים כעבור זמן מה מרגע האכילה. האם הגיוני שהוא רגיש לקמח לבן בלבד ולא לשאר סוגי הקמחים ? ייתכן שהתגובה של בטן נפוחה ושירותים קשורה בעצם רק למעי הרגיז שיש לו ? כיצד ניתן לבדוק זאת בצורה מעמיקה ורפואית יותר מאשר ניסוי וטעיה ? תודה מראש,

02/11/2015 | 18:35 | מאת: ד"ר קובי שדה

צריך להיות בטוחים שאין מדובר באלרגיה ולשם כך ניתן להעזר בבדיקת אלרגיה. למעי רגיז אין לכך בדיקות ספציפיות של דם או משהו כזה יש רק לשלול שאינו סובל מצליאק (בבדיקת דם) ולקבל הנחיות לגבי תזונה נכונה ללא "סוכרים מורכבים" פנו אליי במידת הצורך

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה