אלרגיה לחומוס????

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

24/09/2015 | 17:30 | מאת: שירן

שלום דר' שדה, ביתי בת 1.10 אלרגית לבוטנים מגיל 8 חודשים. כל השאר תמיד אכלה בלי בעיות. בשבוע האחרון הבאתי לה חומוס ובכל האיזורים בהם נגע החומוס בעור יצאה פריחה אחרי 10/20 דקות עבר (בעבר כבר אכלה חומוס בלי תופעות גם חומוס תעשייתי וגם גרגירי חומוס..). ישר חשבתי על שומשום שנמצא בחומוס התעשייתי.. באותו יום בצהריים הבאתי לה טחינה גולמית (שכמובן הכנתי עם מים מלח וכו) ולא יצא שום דבר ושום פריחה. יש לציין שקרה גם (לא תמיד) שאכלה מלפפון חמוץ ויצא לה אדמומיות סביב הפה. 1. האם זו נחשבת אלרגיה?? 2. האם עליי להמנע מחומוס? 3.למה האלרגיה אם בכלל? תודה וגמר חתימה טובה:)

25/09/2015 | 07:36 | מאת: ד"ר קובי שדה

ייתכן מאד ולא מדובר באלרגיה אלא ברגישות העור לחמוציות של המזון תהיו עירנים ומקסימום בואו להדיקת אלרגיה נוספת לחומוס וכדומה

10/04/2018 | 12:27 | מאת: שירן

שלום ד"ר היכן אפשרי לבצע בדיקת אלרגיה לחומוס?? אם אפשרי מקום באזור דרום הארץ אשמח מאוד. תודה שירן.

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה