אלרגיה למזון

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

09/03/2015 | 08:40 | מאת: אלעד

שלום רב, אני שואל בשביל חברה. (בת 24). מזה שנים שהיא סובלת מאלרגיה למזון, ובפרט בשנה וחצי האחרונות חלה החמרה ברגישות. המזון כולל בוטנים, אגוזים, שקדים, אגוזי לוז, קשיו ועוד מסוג מזון זה. ההחמרה היא בכך שאם פעם היא נמנעה מלאכול את מאכלים אלו, היום היא נמנעת כמעט מכל מזון אחר שמופיע על האריזה - "עלול להכיל שאריות של.." - היא משתדלת מאוד להימנע מהרבה דברים. אך יחד עם זאת, מכיוון שמדובר על מגוון מאוד נרחב של מזון, לעיתים יוצא שכן בסופו של דבר היא אוכלת משהו שגורם לה לתגובה אלרגית. התגובה האלרגית תגיע פחות מ-24 שעות, וזה יגיע לידי ביטוי על ידי אפטות כואבות בתוך חלל הפה. מבדיקות דם ועד בדיקות אלרגיה, ביקורים לעיתים קרובות אצל רופאת המשפחה.. ללא התקדמות או פתרון יעיל (ההצעה האחרונה הייתה לקבל זריקת סטרואידים..) מעבר לכך שהיא חשבה על לעשות בדיקות דם פרטיות. אודה לחוות דעתך ועזרתך, מה עוד ניתן לעשות? איזה בדיקות אולי עליה לעשות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
11/03/2015 | 11:25 | מאת: ד"ר קובי שדה

לי נשמע שיתכן והיא סובלת מ 2 בעיות גם אלרגיה "רגילה" לאגוזים וגם בעיית אפטות שייתכן שקשורה לבעיות אחרות פנו למרפאתי לבירור יסודי יוצתר והדרכה לגבי טיפול "זריקת ססטרואידים: כל אינה מומחלצת ! בהצלחה: www.allergynet.co.il

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה