אלרגנים באוויר

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

21/02/2015 | 10:53 | מאת: גל

האם אבקנים באוויר של עצים ודשאים יכולים לגרום לנזלת אלרגית ותסמיני אלרגיה אחרים לאורך כל השנה ולא רק בעונות המעבר? האם מומלץ לעשות חיסונים כנגד אבקנים באוויר של עצים ודשאים שנמצאה אלרגיה לגביהם או שמספיק להתחסן רק נגד קרדית האבק, במקרה של נזלת אלרגית קבועה? האם אלרגיה לקרדית אבק הבית או אלרגנים אחרים באוויר יכולים לגרום לאטופיק דרמטיטיס?

22/02/2015 | 10:33 | מאת: ד"ר קובי שדה

אין דבר כזה עונת מעבר.... כשיש אבקנים באויר בעת פריחתם הם יגרמו לאלרגיה יש הפורחים באביב, יש בקיץ ויש כאלו שפריחתם היא בסתיו או בחורף דווקא ההחלטה כנגד מה לחסן היא על פי חוזק האלרגיה והרללוונטיות שלה - אך לרוב כדאי לחסן גם לאבקנים כן מתברר שחיסונים כנגד קרדית האבק ואבקנים עשויים לעזור בדרמטיטיס אטופית

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה