אלרגיה חמורה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

23/09/2014 | 11:12 | מאת: איילת

בוקר טוב , ברצוני לשאול שאלה שמטרידה אותי בעקבות כל המקרים של מוות מאלרגיה חמורה (במיוחד המוות המיותר של האדם מעקיצת דבורים לפני מספר ימים ). מדוע אין יותר מזרקים ( של אפיפן ? ) אצל אנשים ? אנני יודעת על שום אלרגיה חמורה שלי או של הקרובים לי , אולם , מצד שני יתכן שלא נחשפנו עדין לגורם אלרגני זה , כמו עקיצת דבורה , האם בכל זאת כדאי להחזיק במזרק זה ? הרי זה יכול להציל חיים ! האם המזרקים ( של אפיפן ? ) זה משהו שיכול להזיק אם נזריקים לא לצורך ? אשמח לשמוע את דעתך .

23/09/2014 | 17:43 | מאת: ד"ר קובי שדה

אין לעיתים מודעות מספקת לנושא האלרגיה בקרה הצבור או הרופאים ולכן אנחנו מדגשישים שבכל מקרה של חשד לאלרגיה יש להגיע לבדיקה ולהדרכה לגבי מניעה וטיפול במיוחד מכיוון שהתגובה הראשונה היא בד"כ קלה ואילו התגובה השנייה עשוייה להיות חזקה בהרבה השימוש במזרקי אפיפן עשוי לגרום לתופעות לואי ומחייב השגחה רפואית ולכן הוא ניתן רק במצבים מסכני חיים

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה