בדיקת תגר לחלב לבן שנה בפעם השלישית

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

28/07/2014 | 08:47 | מאת: מאיה

שלום רב. בני בן שנה וגילה סימנים לרגישות בגיל 4 חודשים. בגיל 9 חודשים ביצענו בדיקת תגר ראשונה ולא הצלחנו לסיים אןתה. הגענו רק ל 50 cc. אתמול ביצענו שוב את הבדיקה ושוב לא הצלחנו לסיים את כולה- הגענו ל80 cc . לא היו שום סימנים של רגישות בשתי הבדיקות. כעת הרופאה הפנתה אותנו להדסה כדי לבצע את הבדיקה פעם שלישית באשפוז יום. האם זה באמת הכרחי?? זו בדיקה כל כך ארוכה והילד כבר יוצא מדעתו.... לא ניתן להסיק מסכנות מהבדוקות עד כה? האם ניתן לנסות לבד בבית עם גבינה לבנה או מעדן חלב? אודה לך על דעתך המקצועית.

28/07/2014 | 09:16 | מאת: ד"ר קובי שדה

לא הבנתי מה זאת אומרת לא הצלחתם לסיים ? ומה היה בבדיקות האלרגיה ... נראה לי שייתכן וכל הטירטור הזה מיותר יש לעיתים חוסר הבנה מצד רופאים לגבי השימוש בתגר

28/07/2014 | 11:17 | מאת: מאיה

דר שדה, תודה על התגובה המהירה. אפרט… שתי הבדיקות נעשו אצל ד"ר וולצינגר בבית הרופאים. היא מתחילה לעבוד בשעה 15:00, כמובן שעד שהתחלנו את הבדיקה בפועל היה כבר 15:30. עשינו מינונים של 0.5cc 1cc 2cc 5cc 10cc 20cc 40cc 80cc בהפרשי זמן שונים. את המינון האחרון של 160cc לא הספקנו כי הרופאה מסיימת לעבוד ב 19:00 והיא אמרה לא להמשיך… כמובן שהבעתי בפניה את דעתי בנושא וכל זה הסתיים בעצבים משני הצדדים. היא לא היתה מוכנה להמשיך לטפל בנו והפנתה אותנו לבצע את הבדיקה פעם שלישית בבית החולים הדסה. אני מאוד אשמח להמנע מבצוע הבדיקה פעם שלישית.

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה