אלרגיה לתבלינים

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

06/11/2012 | 13:04 | מאת: אור אור

שלום, אני בת 35. לפני כשנתיים זיהיתי שיש לי רגישות לשקדים ותבלינים, בעיקר לפפריקה ואגוז מוסקט. כל פעם שאני נחשפת למזון זה אני מקבלת בערב של אותו יום התקפת אסטמה קשה המתחילה מגירודים בסנטר ובקרקפת, ועוברת לשיעול ליחתי קשה למשך שלוש ארבע שעות עד שאני מרגישה שהריאות מתנקות. לאחרונה ההתקפות קורות לעיתים תכופות יותר (ככל הנראה מתגלה אצלי רגישות למזונות נוספים)ונעשות קשות יותר. האם יכול להיות שפיתחתי את הרגישות הזו בגילי המופלג :) ? ואיך אני אמורה לפעול מבחינת פתרון וטיפול בבעיה?

08/11/2012 | 08:28 | מאת: ד"ר קובי שדה

האבחנה במיקרה שלך אינה טרויאלית. ייתכן ןמדובר למשל באלרגיה לחומרי שימור למשל ולא בתבלינים עצמם או ייתכן ומדובר ברגישות גבוהה לרייח אך לאו דוקא אלרגיה למזון עצמו יהיה עלייך לפנות לבדיקה וייעוץ אלרגיה בכדי למצוא את הגורם ולטפל בבעיה בהצלחה דר קובי שדה Www.allergynet.co.il

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה