האם ילדי עדיין אלרגי לחלב?
דיון מתוך פורום אלרגיה ואסתמה
שלום רב, בני בן 4 וחצי. ברקע אלרגיה לחלב מסוג תגובה מאוחרת. (הקאות מרובות מאד, עצירת גדילה ובגסטרוסקופיה התגלו כיבים בתריסריון ובקיבה ודלקת). מגיל שנה וחצי לא נחשף לחלב. לפני שנה וחצי נסיון חשיפה כושל (לאחר כשבועיים של חשיפה הדרגתית ואבי בטן לסירוגין החלו הקאות מרובות, באמה של אישפוז ועירויי נוזלים). התבקשנו עתה לנסות שוב. כבר שלושה שבועות אוכל מעדן דני( התחלנו במעט והגענו לשלם), ללא כל תגובה או תלונה. מכיוון שסירב לנסות מוצרים נוספים ורצינו "לעלות מדרגה" ברמת החשיפה, הוספתי גבינה צהובה לחביתה, ללא ידיעתו. לאחר 3 ביסים התלונן ששורף לו בפה. ביקשתי שיאכל שוב (חשבתי שאולי האוכל קצת חם לו וחיכינו מעט) ובביס הבא החל לכחכך בגרונו ולהאדים. היה נראה שעומד להקיא בכל רגע. ביקשתי שיעזוב את האוכל. שעה לאחר מכן אמר שהוא מרגיש קצת לא טוב, שהוא מנוזל ובהמשך הקיא פעם אחת. אני יודעת שגבינה צהובה אינה אמורה להוות בעיה, אך שה כ"כ מעובד כך שלא באמת ידוע מה יש שם. נשלחנו לבדיקות דם וזו התוצאה: IGE-TOTAL-1.4 IGG-1050 IGM-87 IGA-44.3 HB-11.4 MC-25.3 MCHC-31.1 עדיין בעבודה 5 FP5M Food Panel אשמח לדעת מה המשמעות? יכולה לציין שכצפוי בסוג זה של אלרגיה לא הופיעו תגובות אף פעם בתבחיני העור או בראסט
אין תשובות מהבדיקה עדיין( "בעבודה") ובכל מיקרה עליכם לפנות ישירות למומחה לאלרגיה ולהפסיק עם ניסיונות עצמיים - אלרגיה לחלב עשוייה להיות מסוכנת מאד בהצלחה ד"ר קובי שדה מומחה לאלרגיה www.allergynet.co.il
הכל בהוראות וליווי האלרגולוג שלנו, גם בדיקת הדם. פשוט איננו בארץ למספר ימים ורציתי לדעת את משמעות תוצאות בדיקת הדם. אני מבינה שהפרמטר החסר משמעותי. יחד עם זאת, כיצד יתכן שלילד אלרגי רמת נוגדנים כה נמוכה?