רכישת ספירוגרף

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

07/07/2011 | 19:58 | מאת: נמרוד

האם ניתן לקנות ספירוגרף לבית, שנותן את כל הנתונים לגבי הנשיפה כמו בבדיקה הסטנדרטית שעושים תפקודי ריאה? ואם כן כיצד להשיג ומה כדי? אם לא ניתן, האם הספירומטר הביתי יכול לתת לי נתונים מרובים לגבי הנשיפה? תודה מראש

07/07/2011 | 21:48 | מאת: ד"ר קובי שדה

נראה לי שאתה מבלבל קצת מונחים ניתן לרכוש ספירומטר גם לבית אך זה בד"כ מיותר יש אפילו ספירומטרים כיס - גם כו מיותר בד"כ ניתן להשתמש במודד נשיפה PEAK FLOW METER שהוא זול ויעיל למדידה עצמית במידת הצורך

09/07/2011 | 23:24 | מאת: נמרוד

אני מכיר את הספירומטר, אבל אני מתכוון דווקא למכשיר שמשתמשים בו בבדיקות של תפקודי ריאה, אותו מכשיר שנושפים לתוכו והוא מצייר גרף של הנשיפה ונותן הרבה נתונים על נפח הריאות וכו... האם ניתן להשיג מכשיר כזה, שיתחבר למחשב? תודה מראש אני פשוט רוצה לבדוק נתונים שאני חושב שהספירומטר לא מספק תקן אותי אם אני טועה לגבי זה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה