נזלת אלרגית

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

20/03/2011 | 10:47 | מאת: יפעת

שלום לד"ר שדה, אני לקוחה פרטית שלך שסובלת מאורטיקריה כרונית ותודה לאל יש הטבה וקצת "שקט".. לפני כשבועיים רכשתי חתול פרסי לבני הקטן. הכל נהדר רק שבימים האחרונים אני סובלת מנזלת והתעטשויות, אין לי ספרדת, לא גירוד, ולא עינים שורפות. ובכל זאת, לקחתי כדור טלפסט 180 מ"ג. אני לא יודעת אם זו התקררות או תגובה לחתול. חשוב לי לציין שמעולם לא הייתה לי אלרגיה לחיות מחמד. מה גם שהתעטשויות קרו רק אחרי שבועיים. אשמח לדעת אם לדעתך זו תגובה אלרגית אם לאו, כי ממש לא בא לי למסור את החתול המקסים.. בתודה על התייחסותך הטובה, יפעת

21/03/2011 | 11:16 | מאת: ד"ר קובי שדה

החשד לאלרגיה לחתול בהחלט הגיוני : לא נולדים עם אלרגיה והיא עשוייה להתפתח גם עם בעבר לא היית אלרגית לחתול. זמן ממוצע להתפתחות נוגדני אלרגיה הוא כ 10 - 14 ימים כך שזה עשוי להתאים אך כמובן שניתן לוודא זואת בקלות בבדיקת אלרגיה פשוטה במרפאה בהצלחה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה