רגישות לחלב ולשומשום
דיון מתוך פורום אלרגיה ואסתמה
ביתי בת 9 חודשים. יונקת ואוכלת מרוסקים. בעבר דם בצואה כאשר אכלתי אני מוצרי חלב ושומשום. בעקבות המנעות מוחלטת שלי התופעה חלפה. תבחיני עור שליליים. בהנחיית האלרגולוג חזרתי לצרוך בזהירות מוצרי חלב. כשאכלתי גבינה צהובה הכל היה כרגיל אך שאכלתי יוגורט ומעדן היו לביתי כאבי בטן, הצואה שלה התחילה להיות רכה ורירית, והטוסיק הפך לאדום מאוד. הפסקתי במיידית לאכול מוצרי חלב. מה הלאה? מתי לנסות שוב? האם ישנם עוד מוצרי חלב "עדינים יותר" דוגמת גבינה צהובה שאני יכולה לנסות ולאכול? מתי התופעה אמורה לחלוף? תודה.
אני לא בטוח שבאמת יש קשר ישיר למה שאת אוכלת ולצואת התינוקת אך בכל מקרה המעיטי בצריכת מוצרי חלב עם תכולה גבוהה של "סוכר החלב" הקרוי לקטוז למשל בגבינה צהובה יש הרבה פחות לקטוז מאשר בחלב ניגר קראי על כך גם באתר שלי בפרקים הקשורים באלרגיה למזון ולחלב ד"ר קובי שדה מומחה לאלרגיה www.allergynet.co.il