אלרגיה לכרובית, פטרוזיליה או כוסברה?
דיון מתוך פורום אלרגיה ואסתמה
בני אלרגי למספר רב של אלרגנים, בן שנה. היום הכנתי מרק עוף עם ירקות כהרגלי, רק שטחנתי אותו, כולל העלים.הוספתי לראשונה כרובית. לאחר שתי כפיות- הילד פרח מאד בפניו כולל שלפוחיות. נתתי אנטיהיסטמין. עבר לאחר כשעה(בד"כ כשפרח עבר מהר יותר). מצד אחד יש כאן כרובית בפעם הראשונה (קיימת אלרגיה לכרובית?), מצד שני, כבר מספר חודשים הוא מקבל מנה של העוף והירקות ללא המרק, בחתיכות קטנות ולא מרוסק, כך שהעלים נשארים בחוץ.תיתכן תגובה לפטרוזילה או כוסברה ממינון מסוים? (במרוסק המינון הרבה יותר גבוה מהירקות שרק בושלו עם...) יכול להיות שגם כשפרח בזמנו מטחינה, לאחר נגיעה קלה זה בכלל היה מהפטרוזיליה? (טסט עורי הראה אלרגיה לשומשום). כיצד אדע? במחשבה נוספת בין עוף להודו? זו הפעם הרביעית שנחשף לבשר הודו (במרק). מה עושים? מתחילים מההתחלה מזונות שונים?
עלייך לפנות איתו לבדיקת אלרגיה ואפילו להביא איתך את העלים שבהם השתמשת ם הוא כבר ידע לעשות אלרגיה (לשומשום) אין פלא שהא פתח עוד אלרגיה פנו לרופא מומחה לאלרגיה בהצלחה ד"ר קובי שדה מומחה לאלרגיה ואימונולוגיה www.allergynet.co.il
תודה על תשובתך. יש לנו תור לאלרגולוג לעוד 3 שבועות. בינתיים להימנע מכל ה"חשודים" (כרובית, פטרוזיליה וכוסברה), למרות שבעבר אכל אותם ללא תופעות אלרגיות? להמנע בכלל מכל הירקות הרבים שהיו במרק? אני חוששת לנסות פעם נוספת, אך לא בטוחה שנכון להוריד לו עוד מרכיבים מהת]פריט שגם כך מוגבל...