אלרגיה לפירות הדר?

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

27/10/2010 | 20:12 | מאת: רותם

בני אלרגי לחלב, סויה, ביצים, שומשום ואגוזים. בן 9 חודשים. אתמול ניסיתי קלמנטינה לראשונה-נגיעה על הלשון. לשמחתי לא פרח. אחר הצהריים מאד התגרד בפניו (הרבה שעות אחרי) והתלונן כמה שעות ברצף (לא מאפיין אותו-התלונות, הפריחה כן...). קיבל טיפות פניסטיל- מה שלא כ"כ עזר. בלילה בכה הרבה וקם לבוקר נינוח וחייכן. אחר הצהריים שוב התחיל להתגרד בפניו ולהתלונן. שמתי לב שידיו בפה- גיליתי שבחלק הפנימי של שפתו העליונה המון נקודות לבנות זעירות. לא יודעת אם אלו אפטות או לא שכן אלו ממש נקודות קטנטנות. היום עלה בדעתי קשר לקלמנטינה- יתכן? איך אדע אם לחשוף שוב לפירות הדר? איני יודעת אם הפצעים היו שם לפני כן.

28/10/2010 | 08:32 | מאת: ד"ר קובי שדה

לא נשמע לי שמדובר באלרגיה לקלמנטינה, ואני מעריך שלכשתעבור הפריחה הנוכחית תוכלי לנסות חשיפה חוזרת בהדרגתיות וזהירות רבה אבל שימי לב שאיני יכול לתת תשובה מוסמכת רק עפי התכתובת הזו לכן פנו לייעוץ בהצלחה ד"ר קובי שדה מומחה לאלרגיה www.allergynet.co.il

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה