חשיפה לאלרגנים

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

05/09/2010 | 00:11 | מאת: מאיה

שלום רב, בני בן ה-3 אלרגי לחלב.אנחנו לאחר נסיון חשיפה כושל. בני בן ה-6 חדשים אלרגי לחלב, סויה,חלבון ביצה,שומשום, חצילים ואיני יודעת אם קיימים עוד... בינתיים יונק ואני נמנעת מלאכול את כל הנ"ל (רק כשהורדתי מזונות אלו פסקו פריחה בפנים ודם בצואה). קראתי ממש עכשיו כי תינוקות עם רקע כזה מומלץ לא לחשוף עד גיל שנה למזונות הידועים כאלרגנים- לדוגמא שומשום וביצה. בנוסף, גיליתי עכשיו שמות נוספים שהיתי צריכה לשים לב אליהם בקוראי את האותיות הקטנות במזונות שונים(לדוגמא לקטאגלובין), אצל הגדול, כדי להימנע מחלב בכל צורותיו השונות. מעבר לכעס הרב שאני חשה כעת (שאינו תורם דבר, מן הסתם) על כך שאף פעם לא קיבלנו הדרכה מספיק מסודרת וכל שאני יודעת הוא מקריאה ושיטוט באינטרנט, אני שואלת האם אני הגורם לנזק? האם ברגע שבחרתי לחשוף תינוק עם פוטנציאל כזה לשומשום/טחינה (המלצה בטיפת חלב והוראה במרפאת אלרגיה לנסות הכל רק בזהירות), בעצם גרמתי לאלרגיה עצמה? הימנעות מחשיפה מראש אמורה למנוע את האלרגיה??? את הנעשה אין להשיב אך מה הלאה? ממה עוד להימנע בשלב זה של החשיפה למזונות שונים? לגבי הגדול- הסתפקנו בכיתוב "כשר פרווה"- גם כאן טעינו וחשפנו לאורך תקופה? (האלרגיה התבטאה בהקאות, שילשולים, תת ספיגה ועצירת גדילה)

לקריאה נוספת והעמקה
05/09/2010 | 10:17 | מאת: ד"ר קובי שדה

את באמת צריה להיות במעקב עיי רופא מומחה ולקבל הדרכה מתאימה לגבי המנעות וטיפול כולל גם בעת התקף אלרגי חריף. את לא גרמת לאלרגיה ! חשיפה למזונות חדשים בילדים אלרגיים צריכה להיות תמיד בטעימות קטנות ובהדרגה . מומלץ להמנע מכל חשיפה למזונות האסורים מחשש להתלקחות הבעיה . בהצלחה ד"ר קובי שדה מומחה לאלרגיה www.allergynet.co.il

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה