בצקת בדרכי הנשימה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

25/08/2010 | 21:42 | מאת: נטלי

שלום רב ד"ר קובי. אני נטלי, בת 63 סובלת בחודשים האחרונים משיעול כבד נשוא אשר תוקף אותי בחומרה במהלך היום ובעיקר בלילות, לפני השינה, ובשעות הבוקר המוקדמות. פעמים רבות גם בזמן דיבור, אכילה וכד' תחילה סברתי כי מדובר בדלקת ריאות או כתוצאה מהסיגריות, אבל לתדהמתי, ההוכחה היתה כי מדובר בבצקת בדרכי הנשימה. הסיבה הובחנה ע"י הבלוטות הנפחות. אני מאוד סובלת מהשיעול ובקושי מצליחה לדבר ולהתנהל בחיי היום יום. השיעול מחליש אותי ולעיתים אני מאבדת את היכולת לנשום כתוצאה מהתקף, בנוסף השיעול גורם לי להיות חסרת כוח לכל, גורם לי לכאב ראש לצריבה חזקה בגרון כמו דקירות סכין, ובמקביל לתחושה באוזנים ורגישות בעיניים. אין לי לחה השיעול יבש וקשה . מצב הנוכחי מקשה על תפקודי כאדם בוגר ומבוגר יחסית . אשמח לעצתך בנושא ולקבל חוות דעת נוספת במהירות האפשרית בברכה ובתודה רבה על הזמינות נטלי.

29/08/2010 | 11:29 | מאת: ד"ר קובי שדה

לא כלכך הבנתי האם מדובר בבלוטות נפוחות או בצקת ? זה דברים שונים לגמרי בכל מקרה יש לברר את הסיבה לטפל בה כמובן בהצלחה ד"ר קובי שדה רופא מומחה אלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה www.allergynet.co.il

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה