אלרגיה לאקונומיקה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

01/06/2009 | 08:55 | מאת: ד"ר ברמי ג'ון-לוק

שלום רב אשמח לקבל הסיוע שלך, מטופלת שלי פתחה תגובה אלרגית אופיינית , עוסקת במשק בית ואינה מקבלת כל טיפול תרופתי ונשללה אפשרות של חשיפות חומרים נוספים כולל תמרוקים שונים. לנוכח העובדה שיש תערובות שונות בהרכבת אקונומיקה, האם לדעתך ניתן להגדיר התופעה כאלרגיה או יותר נכון יהיה להגדיר התופעה כתגובה לכלור.

07/06/2009 | 08:30 | מאת: ד"ר קובי שדה

תלוי למה אתה קורא תגובה אלרגית אופיינית אם למשל כוונתך לדרמטיטיס (אקזמה) של כפות הידיים הרי שניתן לייחס זאת למגע עם חומרי ניקוי גם אם לא נמצאה אלרגיה ספציפית... ד"ר קובי שדה מומחה באלרגיה ואימונולוגיה www.allergynet.co.il

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה